zondag 28 oktober 2012

Bij de notaris

Geschreven door Liselore

Afgelopen donderdagavond waren we bij een notaris in familierecht om een hele stapel papieren te legaliseren. We hebben de afgelopen weken allerlei formulieren moeten verzamelen, zoals werkgeversverklaringen, verklaringen van goed gedrag, internationale uitreksels van het geboorteregister, een opgave van onze financiƫle status, gezondheidsverklaringen, voogdij verklaringen en uitgebreide aanvragen voor adoptie gericht aan China.
Het opvragen van een internationaal uitreksel van het huwelijksregister bleek uiteindelijk reuze mee te vallen. Ik zag dat in het begin niet helemaal zitten omdat je zo’n uitreksel in de gemeente waarin je getrouwd bent moet ophalen. Aangezien wij in Las Vegas zijn getrouwd, leek dat vrij omslachtig. Na wat uitzoekwerk bleek het voldoende te zijn om een brief naar de gemeente Den Haag te sturen. Daar is ons huwelijk namelijk geregistreerd toen we het voor de Nederlandse wet legaliseerden. Binnen een paar dagen kregen we het internationaal uitreksel netjes toegestuurd.

Gebundelde documenten van de notaris, met lakzegel
Ook hebben drie mensen uit onze omgeving een referentiebrief moeten schrijven waarin ze in het Engels moesten uitleggen waarom wij geschikte ouders zouden zijn. Dat hebben zus Katja, broer Rob en goede vriend Jochem voor ons gedaan, nogmaals erg bedankt hiervoor!

Bij de notaris mochten we de boel ondertekenen, is het rapport van de Raad voor Kinderbescherming toegevoegd en is alles gebundeld. Met een heuse lakzegel en al. Nu gebruikt men tegenwoordig een sticker als lakzegel (veel makkelijker dan dat gedoe met kaarsvet en een stempel dat vervolgens moet drogen), maar het ziet er evengoed erg stoer uit. 
De volgende stappen zijn nu dat we weer een stempeltje bij de rechtbank van Breda moeten gaan halen en vervolgens in Den Haag twee ministeries en de Chinese ambassade afmoeten voor verdere legalisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten